ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο ιατρός Ιωάννης Μουμουλίδης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1973. Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στο 1ο λύκειο Φλώρινας και μετέβη στο Shrewsbury της Αγγλίας για Α-Levels την περίοδο 1991-1993.  Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Aberdeen  της Μεγάλης Βρετανίας, από όπου και έλαβε το πτυχίο του το 1998. Πραγματοποίησε την πτυχιακή του διατριβή στο Harvard Medical School, στο Brigham & Womens Hospital Boston των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Εργάστηκε για ένα έτος έως Pre-Registartion House Officer στη Γενική Ιατρική και Χειρουργική  περιλαμβανομένης και Παιδιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Aberdeen Royal Infirmary, στο Aberdeen της Mεγάλης Βρετανίας.

          Από το 1999 έως το 2001 πραγματοποίησε το Basic Surgical Training στο Kettering General Hospital της  Αγγλίας. Εργάστηκε στη θέση του Senior House Officer στα τμήματα Ατυχημάτων και  Επειγόντων Περιστατικών,  Γενικής Χειρουργικής και Ωτορινολαρυγγολογίας.  Το 2001 πέρασε τις  εξετάσεις του Μέλους του Βασιλικού κολεγίου των Χειρουργών του Edinburgh - (MRCS) της Mεγάλης Βρετανίας.

          Από το 2001 μέχρι το 2004 έκανε την ειδίκευση στην Ωτορινολαρυγγολογία  εργαζόμενος έως Senior Ηouse Officer και Clinical Research Fellow στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Addenbrookes του Cambridge.

          Μετεκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε σε όλο το φάσμα  της Χειρουργικής ΩΡΛ-Κεφαλής και Τραχήλου από τη θέση του Specialist Registrar για 6 χρόνια στο East Anglia rotation-Cambridge. Εργάστηκε στης παρακάτω ΩΡΛ κλινικές των Νοσοκομείων της Αγγλίας έως Specialist Registrar: Edith Cavell- Peterborough, Luton & Dunstable Hospital,  Addenbrooke’s University Hospital-Cambridge, West Suffolk Hospital - Bury St. Edmunds, Ipswich Hospital , Norwich University Hospital.

Απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα (Doctor of Μedicine) με διάκριση από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Mεγάλης Βρετανίας το 2006. Έχει πραγματοποιήσει έρευνα στην Γενετική της Ωτοσκλήρυνσης. Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο Ωτορινολαρυγγολογικό και Γενετικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Στη διάρκεια της πολύχρονης (δεκαετούς) εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσής του στις ΩΡΛ κλινικές της Αγγλίας ήλθε σε επαφή και ασχολήθηκε με όλο το φάσμα της χειρουργικής ΩΡΛ, συμπεριλαμβανομένων και συναφών τομέων, όπως η πλαστική χειρουργική και η νευροχειρουργική, και αντιμετώπισε μεγάλο αριθμό διαφορετικών και σοβαρών περιστατικών επειγόντων και τακτικών. Έχει πραγματοποιήσει πολύ μεγάλο αριθμό επεμβάσεων ποικίλης βαρύτητας και έχει συμμετάσχει σε πολλές επεμβάσεις τόσο τακτικών όσο και επειγόντων  περιστατικών. Εξειδικεύτηκε στις ωτορινολαρυγγολογικές επεμβάσεις σε παιδιά καθώς και στην ενδοσκοπική χειρουργική της μύτης/παραρρινίων κόλπων, στη μικροχειρουργική και στα Laser.

 

Διδακτική Εμπειρία

   Τακτικός κλινικός διδάκτωρ διορισμένος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge . Συμμετείχα τακτικά  στην προγραμματισμένη κλινική διδασκαλία των φοιτητών ιατρικής σε όλα το επίπεδα.

   Συμμετείχα ενεργά στην ΩΡΛ διδασκαλία  στους φοιτητές ιατρικής καθώς και Νοσηλευτική Σχολή του πανεπιστημίου.

   Δίδαξα πρακτικές διδακτικές μεθόδους για τη διαχείριση της ρινορραγίας και της  τραχειοτομίας στους φοιτητές ιατρικής του Cambridge.

 

Memberships                  

   Μέλος του Ιατρικού συλλόγου (General Medical Council) Αγγλίας

   Μέλος του Βασιλικού κολεγίου των Χειρουργών του Edinburgh

   Μέλος του British Association of Otorhinolaryngologists

   Μέλος της Πανελλήνιας  ΩΡΛ, Κεφαλής και Τραχήλου Εταιρίας

   Μέλος της Ωτορινολαρυγγολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος

   Μέλος της Πανελλήνιας  Ρινολογικής Εταιρίας

 

Άλλες Ακαδημαϊκές Δραστηριότητες

   Βιβλιοκριτής σε ξένα επιστημονικά περιοδικά όπως Malaysian Journal of Medical   Sciences, Post graduate Journal Medicine, American Journal of respiratory medicine, Journal of Telemedicine and Telecare

  Κατά τη διάρκεια της εργασίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge μέρος των υποχρεώσεων περιλάμβανε και τις συνεχείς παρακολουθήσεις σεμιναρίων και συζητήσεων που οργάνωνε το πανεπιστήμιο και περιλάμβανε Departmental Seminars, Project Presentations and  Journal club meetings.